Back to Question Center
0

Vad är Nginx? - Semalt Expert

1 answers:

Nginx [engine x] är en annan HTTP-teknik och omvänd proxyserver. Nginx fungerar som en postproxyserver och en generisk TCP / UDP-proxyserver, varigenom den autentiserar olika webbansökare för att få en besökare att nå en webbplats. Igor Sysoev skrev ursprungligen denna proxyserver. Andra hostingpaket kan använda metoder som LAMP-stacken (Linux + Apache + MySQL + PHP) för att driva WordPress. Nginx kan vara en kraftfull inställning när det gäller revere proxy approach. Nödvändigt finns det många sätt som webbansvariga kan använda för att genomföra Nginx. Du kan använda alla dess funktioner samtidigt som du använder Apache-servern. Majoriteten av de webbplatser som är värd på en Nginx-server körs på en Apache-inställning. Det finns HTTPS-svarhuvud såväl som andra proxyer som refererar till det som webbservrar.

Denna riktlinje av Michael Brown, Semalt Customer Success Manager, förklarar användningen av en fristående Nginx-inställning. I stället för att förlita sig på apache-servertekniken kan du använda Nginx ensam som den primära servern. Det kan finnas några speciella överväganden när du implementerar Nginx på WordPress. Det finns några viktiga uppgifter som en användare behöver veta om Nginx. Till exempel:

  • Alla konfigurationer är möjliga i adminpanelen på servernivåkonfigurationen. Som ett resultat finns det ingen katalognivåkonfiguration. Till skillnad från Apache .htaccess eller IIS web.config-filer kan WordPress inte ändra en Nginx-konfiguration.
  • Hur permalinks fungerar är lite annorlunda på Nginx än på andra Apache-servrar.
  • Nginx kan inte generera omskrivningsreglerna för dig. Nginx har inte en .htaccess-typ kapacitet, så det är omöjligt att konfigurera servern från en användaränd.
  • Du använder plugins för att installera dina permalinks. Det är viktigt att installera en "index.php" som kan bilda en panel för att tillåta ändringar på din server.
  • För användare som kanske vill få lite begränsad htaccess-kapacitet kan de installera htscanner PECL-förlängning för PHP. Tyvärr är det bara en utvecklingsändring och kan komma med sina komplikationer. Se till att du har en robust debugging-metod innan du antar den här tekniken.

I denna Nginx-riktlinje antas det att du redan har installerat Nginx. Som ett resultat är installation och instruktioner om hur det fungerar inte inkluderat.

Viktig information om Nginx

  • Nginx-hjälpen kartor map.conf automatiskt när en ny webbplats skapas. I vissa fall kan du behöva ladda Nginx manuellt för att se till att ändringarna tar för att påverka. Nginx lagrar också webbplatser i en php-fpm-form närhelst en ny webbplats är närvarande.
  • Stora webbplatser kan utnyttja Nginx eftersom man kan ha flera inställningsdomäner.
  • Det finns symboliska länkar, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för oavsiktliga raderingar eller justeringar på hela servern.

Slutsats

För webbägare som behöver en omvänd proxyserver kan Nginx-inställningen vara en väsentlig metod. Hela konfigurationen gör ett gemensamt antagande att roten till webbplatsen eller bloggen är närvarande på värden. Referenspunkten är på servernivån själv och inte på användarsidan. Människor måste ändra reglerna när de ändrar aspekter på webbplatsen som att lägga till en blogg Source .

November 26, 2017